За тестото:1 с.л.маргарин , 1 ч.ч.прясно мляко, 1 каф.л.сол,1 щипка захар, 1 каф.л.оцет, 1/2 пак.бакпулвер, брашно колкото поеме за меко тесто.
За пълнежа:1/2 кг.спанак, 200 гр.сирене, 2 яйца, пресен лук/ако нямаме в момента, 1 стар лук/,копър, сол, 3 с.л.олио.
За намазване:1 жълтък с малко прясно мляко.
От всички продукти замесваме меко тесто.
За плънката:Нарязваме спанака на дребно. Леко осоляваме. Оставаме малко,за да си пусне течността.Изцеждаме много добре. Прибавяме останалите продукти. Разделяме тестото на две части.
Разточваме първата топка. Поставяме сместа както е показано на снимката.
Разточваме втората част. Поставяме отгоре.
С вилица натискаме наоколо. С чаша отделяме центъра.
Режем на 24 резки. Всяка резка обръщаме със сместа нагоре.
Мажем с разбит жълтък с прясно мляко.
Печем в загряна фурна на 180 градуса до готовност.
Разточваме първата топка. Поставяме сместа както е показано на снимката.
Разточваме втората част. Поставяме отгоре.
С вилица натискаме наоколо. С чаша отделяме центъра.
Режем на 24 резки. Всяка резка обръщаме със сместа нагоре.
Мажем с разбит жълтък с прясно мляко.
Печем в загряна фурна на 180 градуса до готовност.
ГОТВЕНЕТО Е ЛЮБОВ,А ЛЮБОВТА МИНАВА ПРЕЗ СТОМАХА!








Няма коментари:
Публикуване на коментар