сряда, 21 април 2021 г.

КОКОСОШОКОЛАДОВА НАСЛАДА

 

Сладкиш за любителите на кокоса,и не само, а и на шоколада. И двете смеси след изпичането остават сочни. Красив сладкиш, с изящен вкус. Заслужава да се опита.

🌸ПРОДУКТИ:
За кокосовата част:200 мл.кокосово мляко/добре се получава и с обикн.прясно мляко/,200 мл.бита сметана, 40 гр.царевично нишесте, 60 гр.захар, 80 гр.кокосови стърготини.
За шоколадовата част:4 яйца,220 гр.брашно,
1 пак.бакпулвер, 40 гр.какао на прах, 50 гр.млечен шоколад, 150 гр.захар,125 гр.краве масло, 125 мл.прясно
мляко, 1 щипка сол,
За намазване от горе 2 с.л.сладко от кайсии.
За поръсване 1 шепа кокосови стърготини.
🌸ПРИГОТВЯНЕ:
Най-добре е да се започне с кокосовата част, тъй като има време да се охлади. Кокосовото мляко/или обикн.мляко/,сметаната, захарта и нишестето се слагат в тенжерка на котлона. /на слаб огън/Трябва леко да заври .Бъркаме посоянно да не залепва. Отнемаме и прибавяме кокосовите стърготини. Оставяме да се охлади.
За шоколадовата смес, разбиваме яйцата. Добавяме кравето масло/на стайна температура/ и прясното мляко. В друг съд пресяваме брашното, разбъркано с бакпулвера, какаото, захарта и солта. Прибавяме постепенно към яйчената смес. Шоколадът разтопяваме на водна баня и прибавяме към кексовата смес.

В тавичка, покрита с кухненска хартия/20×25/изсипваме кафявата смес. Заглаждаме.

Кокосовата смес се разпределя най-добре със шприц, като правим равномерни точки върху шок.смес. Повтаряме върху точките докато свърши сместа.

Печем в загряна фурна на 180 градуса за 40 минути. Изваждаме. Оставаме да се охлади.

                        Мажем със сладкото от кайсии. Поръсваме с кокосови стърготини.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

СОЛЕНИ МЪФИНИ С ТИКВИЧКИ

  Тиквичките са любимите зеленчуци на повечето от нас. От тях можем да сготвим най-различни ястия. Някои ги имат вече и в градините си,които...