Тези тестяни изкушение са едни от основните ястия на някои африкански народи. След изпържването им не попиват олио.
В купа слагаме 4 ч.ч.брашно, захарта, солта, маята и бакпулвера. С бъркалка размесваме добре. Наливаме топличко прясното мляко. Започваме да омесваме. Постепенно прибавяме разбито яйцето. Продължаваме да месим.Добавяме разтопения маргарин. Омесваме отново. И в този момент ще се наложи да добавим брашното от петата ч.ч.Трябва да получим малко твърдо, но еластично тесто. Покриваме и оставяме да втаса 1 час.Когато е готово, делим тестото на 4 части.
ГОТВЕНЕТО Е ЛЮБОВ,А ЛЮБОВТА МИНАВА ПРЕЗ СТОМАХА!








Няма коментари:
Публикуване на коментар