сряда, 28 април 2021 г.

МАНДАЗИ С ПРЯСНО МЛЯКО

 Тези тестяни изкушение са едни от основните ястия на някои африкански народи. След изпържването им не попиват олио.



🌸ПРОДУКТИ:
📍Почти 5 ч.ч.брашно, 📍3 ч.л.захар/ако искате да се получат по-сладки, увеличете дозата/,📍2 ч.л.мая/от пакетче/,📍1ч.л.бакпулвер, 📍1 ч.л.сол,📍по желание 1 щипка кардамон, 📍1 яйце, 📍2 с.л.маргарин, 📍1 ч.ч.прясно мляко.
🌸ПРИГОТВЯНЕ:
В купа слагаме 4 ч.ч.брашно, захарта, солта, маята и бакпулвера. С бъркалка размесваме добре. Наливаме топличко прясното мляко. Започваме да омесваме. Постепенно прибавяме разбито яйцето. Продължаваме да месим.Добавяме разтопения маргарин. Омесваме отново. И в този момент ще се наложи да добавим брашното от петата ч.ч.Трябва да получим малко твърдо, но еластично тесто. Покриваме и оставяме да втаса 1 час.Когато е готово, делим тестото на 4 части.


Всяка част я разточваме. Режем на ленти. Всяка лента на парчета.




Пържим в горещо олио.










                               ГОТВЕНЕТО Е ЛЮБОВ,А ЛЮБОВТА МИНАВА ПРЕЗ СТОМАХА! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

СОЛЕНИ МЪФИНИ С ТИКВИЧКИ

  Тиквичките са любимите зеленчуци на повечето от нас. От тях можем да сготвим най-различни ястия. Някои ги имат вече и в градините си,които...